marți, 8 martie 2016

Femeia

Este luna femeii. Luna in care sarbatorim primavara si femeia cu martisoare si ghiocei, dupa traditiile si obiceiurile noastre. Sunt convinsa ca niciuna nu avem cu adevarat nevoie de aceasta zi de 8 martie ca sa fim mai fericite si mai implinite. Este totusi un moment de bucurie, un prilej ca sa primim niste flori si sa ne facem urari.

Femeile au multe calitati, pentru ca sunt nevoite sa le aiba. Unele sunt puternice pentru ca nu au alta varianta, unele nu au timp sa sa simta femei pentru ca sunt prea ocupate sa faca munca barbatului, altele sunt curajoase sau rabdatoare sperand mereu la mai bine. Unele femei sunt sensibile si plang mult, altele se inchid in ele cand au o dezamagire de orice fel. Unele se sperie de orice, altele au spirit de aventura. Unele sunt conservatoare, altele nu au inhibitii. 

 
Cunosc femei exceptionale care au zile cand nu se simt frumoase, isi pierd increderea in ele, nu le place ce vad in oglinda sau ce au in sifonier. Dar asta nu le face mai putin femei. Asta le face de fapt femei. Multitudinea de stari si de situatii prin care, inevitabil, trecem in diferite perioade ale vietii ne transforma in femei. Nemultumirile si neimplinirile de azi, ne ajuta sa gasim multumirea in ce se intampla maine, sau poimaine sau peste un am. 

Noi femeile suntem cateodata departe rau de perfectiune, alteori de nota 10 cu felicitari. Putem fi si iubitoare, vesele, glumete, intelegatoare si sa ne coplesim partenerul si cei dragi cu surprize placute, insa putem si sa ii exasperam pe cei din jurul nostru din nimicuri. Defectele si neincrederea noastra nu ne fac mai putin femei. Si acestea fac parte din noi, femeile. 


Ne smulgem parul de pe corp, (sa fim feminine, sa fim sexy la atingere), ne machiem in fiecare dimineata, ne suim pe tocuri de 12 cm, ne incorsetam in tinute prea stranse, ca sa fim mai feminime si mai atragatoare. Purtam cateodata fuste vulgar de scurte, ca sa scoatem in evidenta un picior de femeie. Tot noi purtam jeansi rupti si conversi si tricouri uni, ne prindem parul intr-un coc lipsit de importanta si iesim exact asa in oras, la intalnire cu iubitul sau la o masa cu prietenii. 

Acest  amalgam de bune si rele, de stari diferite, cu chip fin sau ridat, suntem noi: femeile. Si toate acestea ne reprezinta. Si asta ne da farmecul si feminitatea. Si asta ii face pe ei sa ne placa, chiar daca au zile cand ne judeca. Cand nu ne inteleg. Cand nu au rabdare cu noi.  Totusi de asta ne si iubesc! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu