miercuri, 16 martie 2016

Viata cu 2 copii mici

Cand este intrebat cum e viata cu doi copii mici, sotul meu are mereu acelasi raspuns: “Inchipuie-ti ca esti la wrestling.  Tu si el in ring. Si lupta devine cat de cat echilibrata, mai lovesti tu, mai loveste el. Apoi mai intra unul de partea lui! Cam asa e si cand vine al doilea copil.” Lasand gluma la o parte, viata cu doi copii te face sa uiti de cea cu un copil si sa asculti ca despre povestile cu extrateresti, cum traiesc cei fara copii.

Cand ai doi copii mici, uiti zilele saptamanii, uiti treburile pe care le ai de facut, in general devii mai uituc... o vreme. Apoi te reorganizezi si incepi sa te surprinzi vazand cate esti in stare sa faci. Viata cu doi copii este aglomerata si galagioasa. Timpul zboara. Baita, laptic, joaca, toane, nani, si acum te pregatesti si tu de culcare. Ai pus capul pe perna si te astepti sa adormi, dar pana sa se intample asta auzi in aparat:  “mamiiii??” Te ridici, mai pierzi putin notiunea timpului culcand copilul. Revii in patul tau, ai inchis ochii si s-a facut dimineata. Si apoi mai trece o zi si inca una si s-a facut anul. 

Pare un scenariu obositor si plictisitor. Este o rutina. Dar este una minunata! E o dulce sclavie (o numeste sotul meu). Viata cu 2 copii este insa frumoasa! Te topesti urmarind micutii care au atata nevoie de doua brate puternice pentru sprijin, siguranta si iubire. Multa iubire si energie iti mai consuma1Dar, cumva, te incarca si pentru ziua urmatoare si chiar stimuleaza producerea de mai multa iubire si energie. Asa se face ca nu se termina niciodata dragostea pe care le-o oferi zi de zi.

Cand ai doi copii, dragostea nu se imparte, se inmulteste! Nu il lauzi doar unul din ei. Nu e frumos doar cel mare, ci si cel mic, nu e destept doar cel mare, ci si celalat. Ce daca unul are 2 ani si jumatate, iar celalat are doar jumatate de an?

Cand ai doi copii mici simtiti ca esti asa… mai obosit. Ca te mai doare capul sau ca te ustura ochii de nesom. Insa iti iese inima din piept cand te uiti la ei, ai un zambet pe fata pe care doar un alt parinte ti-l poate recunoaste! Esti vesnic indragostit! De ei! Viata are alt ritm. Ea este mai grea azi decat acum 3 ani, dar este de 1.000 de ori mai frumoasa!

Doi galagiosi te zapacesc de cap, dar iti aduc bucurie in suflet!


Ps.: Daca va intrebati cand am timp sa scriu... seara, de obicei, dupa ce adorm copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu