joi, 3 martie 2016

Busola mea

Dupa ce am renuntat la jobul pe care l-am avut intr-un alt oras, m-am intors in Brasov sa incep o viata noua. Mi-am intemeiat o familie cu omul pe care il iubesc. Iubirea ca iubirea, dar mai ai nevoie de o activitate, vrei sa te dezvolti personal, vrei sa evoluezi. Ai impresia ca ramai fara contact cu lumea daca nu iti gasesti repede un job.

Dar ce faci daca, exact atunci cand cauti mai tare noua meserie, afli ca esti insarcinata?  Gata! Ti-ai gasit job-ul. Si de dezvoltat personal te dezvolti vazand cu ochii (mai ales fizic in cele 9 luni). Incepi o calatorie pe care nici un job nu ti-o poate oferi. Despre viata cu copii nu va spun prea multe acum. Va zic cum stau cu profesia de mama: este dementiala. Meseria asta o inveti extrem de repede....  Sau te nasti cu ea? Poate.

Job-ul de mama inseama o iubire neconditionata, care te indeamna spre inainte, care iti da resurse cu nemiluita astfel incat nu iti vine sa crezi cat de multe poti duce. Dintr-o data nu e asa de greu sa tii copilul intr-o mana, in timp ce cari si un ghiozdan in spate si in cealalta mana niste hainute pe care tocmai si le-a dat jos piticul tau. Si nici foarte sensibila la mirosuri nu mai esti. Si devii si rezistenta la nesomn.
Si mai poti duce in spinare griji, temeri, frici, lipsa socializarii cu prietenii, lipsa vacantelor, a orelor de rasfat sau a activitatilor tale dinainte de copii.  


Cam asa sta treaba. Mi-am gasit jobul pe care il cautam. E unul intens, care ma face mereu sa ma intreb cand a trecut si ziua de azi. As fi vrut sa fac aia si aia si aia, dar nu am apucat nici azi.

Poate intr-o zi voi merge din nou la un serviciu cu orar fix, platit in bani, de unde iti iei concediu. Insa nu ma mai preseaza nerabdarea  pentru ca mi-am gasit busola, jobul caruia ma voi dedica tot restul vietii mele, indiferent daca vor mai aparea si alte proiecte pe drum.


Este un job greu, dar pe care orice femeie il merita, nu pentru ca si prietenele sunt mamici, nu ca sa populeze planeta sau sa continue specia. Pentru ea, pentru ca e in gena ei, pentru bucuria garantata in ani de zambete, de iubire, de implinire, pentru ca totul capata un sens sau un alt sens.



3 comentarii:

  1. Frumos! Sa te bucuri de "busola" ta! Sa te orienteze spre cele mai minunate momente! :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Alex! Ma ghideaza deja!:* :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Din păcate nu toată lumea înțelege acest job așa cum trebuie și merită....

    RăspundețiȘtergere