joi, 18 iunie 2015

De ziua ta

Draga România,
De ziua ta iti doresc sa ai parte de pace, iar locuitorii tai sa trăiască in înțelegere. Iti doresc niște conducători drepti, intelepti, harnici, care sa nu te mai fure si sa nu își mai bată joc de populatia ta.

Iti doresc niște tineri puternici, destepti, scoliti care se te ajute sa urci cat mai sus. Sa te transforme intr-un stat puternic. Un stat in care mulți străini sa isi doreasca sa trăiască, sau măcar sa vina la munca aici.

Iti doresc statiuni de schi ca-n Austria sau Elveția si unele de vara ca-n Caraibe sau Franta. Iti doresc autostrăzi finalizatate pe care sa circule romanii fara frica unui accident frontal. Apropo de circulație, ar fi bine daca șoferii tai nu s-ar mai grăbi atât si s-ar mulțumi sa circule cu 100-120 km/ora.

Iti doresc sa fii un stat verde, curat, îngrijit. Fiecare primar sa încerce sa facă din orașul lui cel mai frumos oraș, "probabil the best city in the word". 

Românie draga, iti doresc ca locuitorii tai sa te iubeasca si sa nu își mai doreasca atât sa te părăsească si sa nu le mai spună copiilor ca le e mila ca trebuie sa ii crească aici. 

Iti doresc musafirii mulți, investitori străini si turiști care sa se fotografieze in pesterile tale, pe muntii tai inalti, pe dealurile tale, in orase cu incarcatura istorica, sa urmeze exemplul printului Charles si sa isi achizitioneze cate o locuinta de vacanta aici, sa manace bucurosi din preparatele tale, sa bea o palinca si un vin 100% bio.

Tara mea, mi-as dori ca oamenii tai sa nu te mai huiduie, sa nu se mai planga de neajunsurile de aici (care apropo ar fi minunat sa mai scadă ca sunt destul de multe), mi-as dori sa fie mândri de tine si sa nu mai spună "in tara asta nu se poate", "e vai de România asta". 

In Romania asta s-au format Nadia si Hagi si Nastase sau Țiriac si Angela Gheorghiu . Oameni remarcabili care se mandresc cu tine in lume. Sunt cei mai buni ambasadori ai tai. Nici o firma de PR nu ar putea face mai mult pentru tine. Mai sunt si alți mari romani care iti fac cinste in lume. Sunt multi, nu-i pot enumera pe toți. Iti doresc sa produci cat mai mult astfel de persoane si daca poți fa cumva sa ii păstrezi la tine. Acasă. Sa nu mai plece printre străini spunând ca altundeva e mai bine.

Iti doresc mult noroc, un nivel de trai mai ridicat si oameni destepti care sa te ajute sa te dezvolti.

La mulți ani România,
Cu drag Luiza


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu