joi, 18 iunie 2015

Un weekend la Roma

Un weekend la Roma te încarcă de energie. Te afli în capitala fostului mare imperiu. Vezi la tot pasul urmele civilizaţiei care a trăit acolo. Privind Columna te simţi unul de-al lor… în realitate chiar eşti, însă într-o foarte foarte mică măsură, pentru că drumurile noastre s-au intersectat prea puţin. Privind măreţia lucrurilor lor, privind viaţa de acolo, pieţele alea pline de fântâni şi flori la tot pasul, ruinele Forumului Roman şi ceea ce a mai rămas din Colosseum, încep să regret că dacii noştrii s-au ţinut tare şi nu s-au lăsat cuceriţi mai din timp.

Pe străzi mii de turişti. Roma este un furnicar, poate primi premiul de excelenţă la capitolul turism. Dacă vorbim de premii nu doar pentru turism pot lua italienii premii, ci şi pentru cum şi-au construit partea nouă din “Cetatea Eternă”, pentru cum te ademenesc ospătarii cu bucătăria lor, pentru străzile devenite adevărate podiumuri de modă… Ştiţi sintagma ”italiano vero”, nu? Ei bine am întâlnit o grămadă pe acolo. 



Cred că fiecare om trebuie să meargă măcar o data în viaţă la Roma. Are multe de văzut. Nu are rost să scriu cum a fost în cazul meu pentru că nu aş termina nici in 3 zile. Şi oricum… o excursie la Roma nu se povesteşte. Se trăieşte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu