joi, 18 iunie 2015

Mihai Nesu = Un exemplu

Mihai Nesu am impresia ca nu e roman. Ca nu a fost fotbalist, ca nu e om, ca e facut din alt aluat.

Datorita muncii mele urmaream indeaproape fenomenul asta numit fotbal, acolo unde el isi construia o cariera. Mereu mi-a fost simpatic. Era un fotbalist atipic, atat fizic, cat si comportamental. Inafara terenului nu deranja pe nimeni niciodata. Nu se certa in public, nu facea declaratii spumoase, nu se dadea in spectacol, nu jignea presa, nu citeam niciodata despre el ca ar umbla prin cluburi, ca ar fi fost dus acasa beat de colegi sau ca isi schimba partenerele non stop. Pe gazon insa alerga mult, muncea pentru fiecare minge ca si cum ar fi ultima data cand juca un meci, se tinea scai de adversarul lui, nu se lasa usor.

Pe 10 mai m-a cutremurat auzul vestii ca a avut un accident la un antrenament si ca ar putea sa ramana paralizat. Zilnic cautam informatii noi despre starea lui. Am adormit gandindu-ma la drama pe care o traieste, la nedreptatea care i s-a facut. Nu intelegeam de ce a fost tocmai el alesul, de ce unui baiat atat “de la locul lui” i s-a intamplat asa ceva. Zilnic cautam o speranta, o veste ca s-a schimbat ceva si isi revine.

Am aflat in aceste 4 luni ca incet incet face progrese. Dar ce ma uimeste pe mine nu e faptul ca nu cedeaza. Ci atitudinea lui. Gandirea sa m-a lasat muta, vocea lui, avalansa de cuvinete, planuriile de viitor, casa pe care vrea sa o zugraveasca chiar el , cu mainile lui, in Milos.... Sunt convinsa ca intr-o zi asa va fi, e prea ambitios ca sa renunte.

Spuneam ca nu cred ca e roman pentru ca noi avem tendinta sa ne plangem de mila, sa cedam, sa zicem ca nu mai putem si sa ne consideram vesnic batuti de soarta. Ei bine atitudinea lui e una total opusa. Nesu este un exemplu. Atat ca om cat si ca fotbalist. Taria lui de caracter si ambitia se vedeau in contactele alea 1 la 1, cand el nu renunta nici in ruptul capului, asa cum nu renunta nici acum. Nesu ne invata prin intermediul lui Catalin Tolontan cum trebuie sa luptam, cum sa nu ne dam batuti nicicum.

Mihai iti dorim tot binele din lume. Vrem sa te vedem cat mai curand sanatos. Vrem sa stii ca SUNTEM CU MIILE ALATURI DE TINE.

Mai jos e interviul exceptional realizat la Utrecht de Catalin Tolontan, chiar la initiativa lui Mihaita Nesu. Un interviu tulburator.
http://www.tolo.ro/2011/09/13/noaptea-visez-ca-merg-din-nou-ii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu