joi, 18 iunie 2015

Victorie! Mergem mai departe!

România a învins Serbia şi mi-a remontat încrederea în Naţională, încredere puţin zdruncinată de meciul cu Danemarca. Fetele noastre au început slab şi această partidă, însă au încheiat-o într-un stil mare: 40 la 28.


Jocul lor, poate şi pentru că adversarul le-a permis, mi s-a părut mai clar, mai bine gândit. M-a bucurat să văd că interii noştri şi-au amintit că au şi extreme. Aşa se face că Elisei a înscris 5 goluri, Han 2, iar Paraschiv 3. 


Cred că fetele noastre pot mai mult decât au arătat în primele 3 meciuri. Cred că sunt mai ambiţioase decât ale altora şi că se vor revanşa ele faţă de înfrângerea cu Danemarca. Privindu-le în seara asta cum evoluau, stând liniştită pe canapea, pentru că de data asta scorul îmi permitea, mintea mi-a zburat la munca pe care o depun ele zi de zi… la ritmul lor nu de antrenament ci de viaţă, la sacrificiile pe care le fac nu pe teren ci înafara lui. Merită mult mai multă atenţie din partea noastră. Merită o privire îngăduitoare, nu una încruntată. Mai multă preţuire. Noi avem un talent monstru de a-i critica pe cei care ne reprezintă, de a nu ne recunoaşte valorile. 


Nu vreau să fac parte dintre aceia care le critică, dar care nu ar putea fi în locul lor o zi. Refuz să le văd cu ochi de cârcotaş pentru că ştiu că eu nu aş evolua mai bine dacă aş fi acolo pe teren, refuz să le pun în cârcă eşecuri adunate în ani. Ce vină are Neagu sau Ungureanu sau Fiera că a ieşit România pe locul 4 în 1999 şi nu pe 3?!



Nu ne-au promis o medalie la acest European, dar sunt convinsă că fiecare fată din echipa României merită din plin una.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu